Uien - Aardappelen - Opslag - Sorteren - Verpakken
Producten & Diensten
  

Aardappelen
 
Aardappelen en uien worden geplant en gezaaid in maart en april. Door de veelheid van rassen kan Bres Potato al nieuwe oogst aanbieden vanaf 1e week juli. De producten die niet direct de verwerking ingaan, worden voor de rest van het jaar in de enorme opslagloodsen van Bres Potato bewaard die voorzien zijn van moderne bewaartechnieken. Door het optimaliseren van temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 blijft de kwaliteit gewaarborgd tot de nieuwe oogst zich wederom aandient. Zo kunnen aardappelen voor de frites-industrie en tafelaardappelen probleemloos een jaar rond worden geleverd, zonder kwaliteitsverlies. Zo zorgt Bres Potato ervoor dat consumenten en afnemers het hele jaar rond over een kwalitatief uitstekende aardappelen beschikken.
 
Wij kunnen het jaar rond blankschillige en roodschillige aardappelen leveren van diverse variëteiten. Agata, Agria, Asterix, Bintje, Challenger, Desiree, Fontane, Lady Amarilla, Melody, Musica, Orchestra zijn maar enkele van de mogelijkheden. De beschikbare maten variëren naar wens van de klant, meest gebruikelijk is een sortering van 45/+. Verpakkingen zijn mogelijk in poly 25 kg, 20 kg, 10 kg, 5 kg en wat meer gevraagd wordt. Tevens is het mogelijk om de aardappelen in een jute bandbaal af te nemen.
 
Door de zeer goede centrale ligging van Bres Potato, gelegen tussen drie exporthavens Zeebrugge, Antwerpen en Vlissingen, vinden we tevreden consumenten in tientallen landen over de hele wereld.
 
Uien
 
De Nederlandse ui is wereldwijd bekend. Door de uitstekende bewaarfaciliteiten is Bres Potato in staat om vrijwel het hele jaar door uien te bewerken, welke afkomstig zijn uit de eigen opslag of uit aankoop bij omringende telers. Voor uien is de maximale bewaarduur weliswaar iets korter, maar doordat de oogstperiode veel langer is (van juli tot november) kan de consument toch een jaar rond kwalitatief goede uien in de Bres Potato verpakkingen aantreffen. Standaard hebben wij gele uien beschikbaar evenals op aanvraag ook rode uien.
 
Allereerst worden uien afgestaart; in feite ontdaan van alle restanten van wat eens het loof was. Vervolgens worden ze nauwkeurig op maat gesorteerd en stuk voor stuk bekeken of ze geschikt zijn voor de consument. Daarna gaan de uien naar de inpakafdeling. Hier zijn kwaliteitsmedewerkers aan het werk, die in de gaten houden of er toch geen afwijkende of beschadigde uien in de verpakkingsmachines terecht komen. Verpakt in poly zakken variërend van 4 tot 25 kg, al naar gelang de gewenste vraag, worden ze gepalletiseerd en vinden daarna hun weg naar de haven. Vanuit de haven worden de uien van Bres Potato vervoerd over de hele wereld. Een aantal dagen of weken later zijn ze te koop in bijvoorbeeld de supermarkt van Jebel Ali of op de markt in Banjul.
 
Door de zeer goede centrale ligging van Bres Potato, gelegen tussen drie exporthavens Zeebrugge, Antwerpen en Vlissingen, vinden we tevreden consumenten in tientallen landen over de hele wereld.
 
Pootgoed & Uienzaad
 
Om goede aardappelen te kunnen telen is er kwalitatief sterk uitgangsmateriaal nodig. Dat uitgangsmateriaal noemen we pootgoed of pootaardappelen. De teelt hiervan is zeer gespecialiseerd en de telers die zich hier op richten, staan dan ook onder streng en nauwkeurig toezicht van de NAK (Nederlandse Keuringsdienst).

Nederlandse pootaardappelen hebben over de gehele wereld een uitstekende naam. Voor enkele aan Bres Potato gelieerde telers worden de pootaardappelen na de oogst in kisten van 1.250 kg opgeslagen en vervolgens bewaard op een constante temperatuur van 3˚C. In de winterperiode worden de pootaardappelen nauwkeurig gesorteerd en stuk voor stuk op kwaliteit beoordeeld. Hierna worden ze verpakt in diverse formaten zakken, kratten, bigbags of kisten en vinden zo hun weg over de wereld. Aardappeltelers in Cuba of Soedan bijvoorbeeld, planten ze vervolgens weer uit om zo een mooi aardappelgewas te laten groeien. Er blijven ook veel pootaardappelen hier in de omgeving, waar ze eveneens geplant worden voor een nieuwe oogst.
 
Opslag
 
Een tweede belangrijke productgroep waarin Bres Potato zich in heeft gespecialiseerd, is de opslag van fritesaardappelen. Door de vergaand geautomatiseerde en geklimatiseerde opslag kunnen wij fritesfabrieken een jaar rond van de meest geschikte aardappelen voorzien.
 
Tevens hebben wij een geconditioneerde koeling voor bijvoorbeeld pootgoed in kisten, maar ook andere mogelijkheden zijn bespreekbaar.
 

Inloggen

Naam:

Code:
Code onthouden
 
  Brespotato BV | Deltahoek 106 | 4511 PA Breskens | T. +31(0)117-381500 | F. +31(0)117-386 555 | E. info@brespotato.nl | © Interact Network 2015